Elérhetőségek

Homefit fitnesz terem

Cím: 9700 Szombathely,
Zanati út 4/A
Telefon: +36208007676
Mobil: +36208007676
E-mail: lilla509@gmail.com
További információk

Tulajdonos, vezető

Horváth Lilla

email: lilla509@gmail.com

 

 

Nyitvatartás

Nyitvatartás

A Homefit terem csak a csoportos órák időpontjában tart nyitva!Átalakulásaink

Iván Tamás

Iván Tamás
2018. február elején, mikor ráálltam a Homefit edzőtermének mérlegére 117,8 kg-ot mutatott a mérleg, ezen magam is meglepődtem, éreztem, hogy elértem a mélypontot. Már jó ideje terveztem, hogy ledobok pár „kilót”, de azt nem tudtam hogyan álljak neki. Aki nem konfekció méret, az tudja, hogy milyen mikor csak kompromisszumokkal tud ruhát venni, nem minden színben, fazonban van a „plus size” emberekre a kollekció. Vagy ha meg is veszi a ruhát, ami éppen passzos, de feljön még kettő kg akkor már kicsit húzkodni kell az emberen, hogy álljon valahogy, vagy ha lehajol vigyázni kell, hogy ne látszódjon ki a kőműves dekoltázs. Szóval kb. itt tartottam egy ideje. Azt december elején megfogadtam, hogy itt az új év, változtatunk valamin, de azt is tudtam, hogy nem január 1-én teszem, mert akkor tényleg minden terem tele van új emberekkel, én nem akarom ezt a bélyeget cipelni. (A kisfiam 1 éves, lassan elkezd járni, hogy néz majd ki, hogy nem bírok utána futni, vagy nem bírom vele a délutáni focikat). Így jött kapóra nekem a „bombaforma verseny”. Egy kedves szomszédom beszélt rá (a 2018 őszi verseny győztese), hogy nevezzek a versenyre, ahogy ő mondta: „Tomikám, én is lefogytam 18 kilót, téged is lefogyasztanak, majd meglátod.” Kicsit faggattam, mesélt, hogy itt mindenki milyen jó fej, nagyon jók az edzők, a verseny is plusz motiváció, én is megnyertem te is megfogod, aztán irány a családi wellness. 
Beneveztem, muszáj volt. Öcsémnek panaszkodtam, hogy 118 kg vagyok bakker. Mire ő extra motivációnak mondta, hogy milyen jó lesz majd erre visszagondolni 10 év múlva, mikor 130 leszel, ha így folytatod. Letaglózott. De igaza volt. 3 éve házasodtam, az asszony nagyon jól főz, ő genetikailag vékony. Én az utóbbi években „csak” azt ettem, amit ő, bár mindenből kicsit többet. Reggelire egy kis kakaós csiga, ebédre amit főzött, vacsira sütöttünk meleg szendvicset, heti 1 pizza nap stb. Tv előtt néha egy kis chips. Szóval mélypont.
A verseny kezdetén kaptunk étrendi ajánlásokat, recepteket és elmondták nekünk, hogy itt nem csak edzeni fogunk, hanem életmódot is váltunk. Na, mondom itt is megy a divatolás, az enyémet ugyan biztos nem fogjátok. Aztán amikor Lilla a grafikonjaival bemutatta, hogy mit lehet rosszul csinálni, és az miért rossz, mintha engem írt volna le. Szóval megfogadtam az ajánlásokat, hogy a táplálkozás, kb. 70%-ban számít, és elmentem az Aldiba venni csupa olyan dolgot, amiről azt sem tudtam micsoda. (cheese cottage, wasa, xilit stb.) Az első reggel 6 órakor ültem a konyhában kotyvasztottam a zabpelyhes, lenmagos tejemet és azon gondolkoztam, hogy ezzel hogyan fogom kibírni a tízóraiig. Kibírtam. Ezek után bátran nyúltam minden ételhez, amit ajánlottak. Sőt, jobbnál jobb ételeket fedeztem fel magamnak, amik még egészségesek is.
Az első edzésem egy Fitcamp óra volt Évinél. Körbenéztem, majdnem mindenki olyan „jól” nézett ki, mint én, gondoltam meg sem fog kottyanni, ha mindenki ilyen „jó” kondiban van. Aztán a bemelegítés végére nem kaptam levegőt, azt hittem elájulok, mikor a mellettem álló srác mosolyogva mondta, hogy na de lightos kis bemelegítés volt. Az edzés végén azt hittem meghalok, alig bírtam hazavezetni. De kibírtam és szerencsére csak az első volt ennyire rossz, ráadásul edzésen minden feladatnál elmondták, hogy hogyan lehet könnyítve csinálni, eleinte érdemes megfogadni, nem kamu . A többit már jobban bírtam. Az eredménye pedig szinte azonnal meglett. 2-3 hét után már 4 kg mínusznál tartottam, amit már a ruháimon észre is vettem.
A versenyt végig csináltam, szinte maximálisan betartottam az étrendi ajánlásokat, talán 1 vasárnapi ebéd volt, mikor ettem anyósom rántott husijából. A verseny végére majdnem 9 kilót fogytam. És elég látványos volt a 9 kg, mert magamon észrevettem, hogy nem csakhogy fogytam, de az edzéseknek köszönhetően izmosodtam is és, mint tudjuk az izom nehezebb, mint a zsír. 
És, hogy igazoljam Lilla szavait, tényleg életmódot váltottam, mert azóta sem változott semmi, mintha még mindig tartana a verseny, ugyanúgy csinálok mindent, mint korábban. Edzések, táplálkozás stb.
Pont ma reggel mértem magam 15,2 kg fogyásnál tartok 2 ruhamérettel vásároltam kisebb nadrágot. A célom, amit kitűztem magamnak, lassan elérem (100 kg). De nem állok meg, új célom van, amit egyelőre meg is tartok magamnak  Most már merek nagyobbat álmodni, magabiztosabb lettem a fogyásnak köszönhetően.
És, hogy mit kaptam ettől a remek közösségtől? Szeretek edzeni járni, tényleg nagyon jó a társaság, egymást ösztökéljük jobb teljesítményre, ezt nem szeretném abbahagyni.  Kaptam egy új életformát, aminek a lényege, hogy naponta ötször enni kell és teljesen átálltam erre, tetszik, most már éhes is vagyok 2-3 óránként.
Szóval köszönöm az én Szomszédomnak, hogy rábeszélt, hogy a HOMEFIT csapata megváltoztathassa az életemet. A versenyt végül nem nyertem meg, ketten is jobb eredményt értek el nála, de többet nyertem, mint egy wellness hétvége. Vissza az előző oldalra!
Homefit fitnesz terem - Magyar